Ontwikkeladvies

Gratis loopbaan ontwikkeladvies

Loopbaan ontwikkeladvies geeft richting aan je toekomst en vergroot je werkplezier!

✔ Ik wil inzicht in mijn loopbaan
✔ Ik ben klaar voor een volgende stap in mijn carrière
✔ Ik zit (helaas) door de huidige crisis situatie zonder werk
✔ Ik ben op zoek naar een nieuwe uitdaging en/of wil mij ontwikkelen.

De arbeidsmarkt verandert in hoog tempo. Er komen nieuwe banen bij en andere verdwijnen juist. Om goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt is het belangrijk dat mensen zich blijven ontwikkelen. Zo kunnen bijvoorbeeld mensen in zware beroepen makkelijker van baan wisselen en op een fitte, gezonde manier de AOW-leeftijd bereiken.

NL Leert Door

De coronacrisis raakt veel werknemers en ZZP’ers. De arbeidsmarkt verandert en dat brengt onzekerheid met zich mee. Als je blijft leren en zo jezelf ontwikkelen, blijf je flexibel en heb je betere kansen op de arbeidsmarkt. De overheid stelt 50 miljoen Euro subsidie ter beschikking voor ontwikkeladvies, om- en bijscholing. Zodat jij deze crisis kan gebruiken om er beter uit te komen.

Het Ontwikkeladvies is een regeling die door de overheid gesubsidieerd wordt. Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf begin augustus kosteloos een ontwikkeltraject volgen bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur. Naar verwachting zullen zo’n 20.000 mensen hiervan gebruik kunnen maken. (bron: Kamerbrief Hoofdlijnen NL Leert Door).

Licht bol lamp

Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid: “Het is belangrijk dat mensen regelmatig nadenken over de toekomst van hun werk. En dat ze daarmee aan de slag gaan. Dat moet vanzelfsprekend worden. Dat is niet alleen nodig voor de arbeidsmarkt – het is ook heel leuk om nieuwe dingen te leren en nieuwe dingen te doen.”

Het is eigenlijk een soort APK van je loopbaan! Waar liggen je mogelijkheden, waar zijn vacatures of is ondernemerschap een optie. Ben je daarop nu voorbereid?

Om tot een loopbaan ontwikkeladvies te komen kijken we samen hoe jouw situatie eruit ziet. We kijken naar waar je goed in bent en waar je kansen op werk liggen. Je krijgt steun bij het zetten van de volgende stap in je werk, zoals bijvoorbeeld hulp bij het schrijven van een goed cv. Je kunt dit traject ook gebruiken om te onderzoeken wat je nodig hebt om jouw huidige baan de komende jaren nog leuk en uitdagend te houden. Het hoeft dus niet zo te zijn dat je van baan wilt veranderen!

In dit loopbaan ontwikkeladvies programma ga je samen met je loopbaancoach op zoek naar kansen en mogelijkheden voor jouw toekomst. De volgende onderwerpen kunnen aan bod komen:

  • Arbeidsmarktpositie en arbeidskansen
  • Persoonsprofiel: competenties, kwaliteiten, vaardigheden en eventueel werkeisen (wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik)
  • Toekomstoriëntatie: loopbaanwensen en vervolgrichtingen voor functies en beroepen
  • Ontwikkelplan: jouw acties voor de korte en lange termijn en eventueel een PlanB
  • Het ontwikkeladvies is voor jou gratis

Voor Wie

Iedereen tot de pensioengerechtigde leeftijd met een band met de Nederlandse arbeidsmarkt komt in aanmerking voor dit ontwikkeladvies. Dat zijn dus zowel mensen die (nog) aan het werk zijn, inclusief zzp’ers en zelfstandig ondernemers, als mensen die geen werk meer hebben.

Volgende stap

Deelname is vrijwillig en in een veilige omgeving.
Vertrouwen is het allerbelangrijkste. Wat wordt besproken blijft tussen ons. Niemand wordt  geïnformeerd over jouw deelname en de resultaten.

Ben je klaar voor de volgende stap? Wil je een plan voor jouw toekomst?  Vanwege de beperkte subsidie die beschikbaar is gesteld, is het belangrijk om er op tijd bij te zijn! Meld je dus nu aan als geïnteresseerde! Stuur mij een berichtje en ik neem contact met je op voor een kennismakingsgesprek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shares
× Hoe kan ik je helpen?