Ontwikkeladvies

Werkgeluk

Werkgeluk gaat over een job waar je met plezier naar toe gaat en voldoening uithaalt.

Waarom is werkgeluk belangrijk?

We leven in een tijd waarin we dagelijks veel indrukken te verwerken krijgen. Plotseling is de manier waarop we werken veranderd. We communiceren nu via digitale kanalen en een steeds groter beroep op ons zelforganiserend vermogen is voelbaar. Dit kan soms best stressvol zijn. Positiviteit ervaren is onmisbaar in een tijd waarin organisaties sneller, dynamischer en veelzijdiger worden.

Geluk klinkt dan misschien een beetje wollig in een business context. Wij horen vaak ‘Geluk? Er moet ook gewoon gewerkt worden!’. De positieve effecten van gelukservaring zetten steeds meer organisaties aan het denken. De gelukkige medewerker maakt gemakkelijker contact, wat bijvoorbeeld in de huidige netwerkstructuren een handige vaardigheid is.

Werkgeluk en welzijn gaat over een goede balans tussen voldoende uitdaging, steun van de organisatie en open sfeer met ruimte voor feedback.

Wat is (werk)geluk?

Dit is natuurlijk een behoorlijk filosofische vraag waar mensen het al eeuwenlang over hebben en is daarom niet een-twee-drie te beantwoorden. Het feit dat geluk momenteel hot en trending is, heeft er daarnaast ook nog eens voor gezorgd dat er veel verwarring en misvattingen over geluk zijn ontstaan. Om wat helderheid in de jungle van geluk te scheppen, willen we graag duidelijk maken wat werkgeluk voor is en niet is.

Werkgeluk is niet: De wereld door een roze bril bekijken en een knuffelige en high-five werkomgeving. Het leven bestaat niet alleen maar uit leuke dingen en je kunt je dus ook niet altijd alleen maar gelukkig voelen. Sterker nog, wanneer je teveel focus legt op ‘je goed voelen’ werkt dit alleen maar averechts voor je geluk.

Werkgeluk is wel: continu leren over jezelf in relatie tot je werk en leren van je fouten. Wat was jouw beste project of baan? Wanneer was je echt trots op jezelf? Dat was waarschijnlijk een moment waarop een goede mix van vertrouwen, doorzetten, leren en succesjes die elkaar opvolgden. Werkgeluk gaat over uitgedaagd worden, vertrouwen krijgen om fouten te kunnen maken, over doorzetten en leren.

Werkgeluk is ook niet: De ultieme staat van zijn. Nee, het is niet je eindbestemming waar je op je lauweren kunt rusten. Geluk is iets waar je aan moet blijven werken, iets wat tijd en energie kost. Altijd. Het feit dat je er zoveel voor terugkrijgt, maakt het de moeite waard. Werkgeluk is daarmee dus vallen en opstaan. Nieuwe uitdagingen als nieuwe teamleden, klanten, technologie of een nieuwe baas zullen er altijd voor zorgen dat werkgeluk van jouw flexibiliteit en aanpassingsvermogen vraagt.

Vijf factoren van welzijn en werkgeluk

Wij geloven in de lessen van wetenschappelijk onderzoek uit de Positieve Psychologie. Het blijkt dat welzijn en werkgeluk een mix is van vijf factoren. Deze vijf factoren hebben een sterke invloed op het welzijn, het geluksniveau van mensen.
Deze vijf factoren zijn niet allemaal 1:1 direct te beïnvloeden. Door een juiste omgeving te maken kunnen deze factoren optimaal tot hun recht komen.

Positieve emoties helpen je om meer geluk te ervaren. Ze zorgen ervoor dat je lekkerder in je vel zit en positief ingesteld bent, waardoor alles makkelijker gaat; ook op het werk. Onder positieve emoties verstaan we onder andere: vreugde, dankbaarheid, inspiratie, hoop.

Flow is het bijzondere gevoel van compleet opgaan in de activiteit, waarbij je de tijd en omgeving uit het oog verliest. Dit doe je door een goede fit te vinden tussen de krachten en kwaliteiten van een persoon en de werkzaamheden die je uitvoert. Mihály Csíkszentmihállyi, de psycholoog die flow als mentale toestand heeft ontdekt, omschrijft flow als: een toestand van intens verdiept zijn in en betrokken zijn bij het huidige moment.

Sociale relaties is een van de pijlers van menselijk geluk. Het hebben van sterke sociale relaties met familie, collega’s en vrienden, helpen ons om gezonder, gelukkiger en productiever te zijn.

Betekenis We zijn op ons best wanneer we onze tijd besteden aan iets wat een groter doel dient. Dit kan kan een religieus, politiek of maatschappelijk doel zijn, maar het kan net zo makkelijk een professioneel of creatief doel zijn. Zolang je zelf het gevoel hebt dat je ergens aan bijdraagt en dat wat je doet, betekenis heeft.
Werk dat als betekenisvol ervaren wordt, draagt bij aan een algemeen gevoel van welzijn. Bovendien zijn werknemers die hun werk als betekenisvol ervaren: gelukkiger, minder vaak afwezig, meer gedreven en hebben ze minder kans op een burn-out.

Uitdaging hebben is het stellen van  uitdagende (persoonlijke) doelen waar je gericht naartoe werkt. Gericht werken aan een doel zorgt ervoor dat we in onszelf en de betere toekomst geloven. Het creëert hoop, energie en optimisme. Door jezelf uit te dagen, prestaties te onderkennen en successen te vieren, zorg je ervoor dat we meer zelfvertrouwen krijgen en meer gemotiveerd zijn om verder te werken.

Ben jij WERKgelukkig?

  • Ik doe wat ik het liefste doe, elke dag?
  • Ik gebruik al mijn persoonlijke in mijn werk?
  • Ik maak bewuste keuzes in mijn leven?
  • Ik krijg energie van mijn werk en mensen?
  • Ik heb een goed beeld van mijn droom baan?

Neem contact op met Adger voor Werkgeluk

Volgende stap

Ben je klaar voor de volgende stap? Wil je een plan voor jouw toekomst?  Vanwege de beperkte subsidie die beschikbaar is gesteld, is het belangrijk om er op tijd bij te zijn! Meld je dus nu aan als geïnteresseerde voor een ontwikelavies traject! Stuur mij een berichtje en ik neem contact met je op voor een kennismakingsgesprek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shares
× Hoe kan ik je helpen?